понеделник, 13 март 2017 г.

Mини Чийзкейк Сърчица


Свети Валентин мина точно преди 1 месец, но днес ще ви представя десерта, който приготвих за празника, може да се възползвате от идеята за следващият подобен празник :)

Необходима ви е форма на сърчица, моята е силиконова и много лесно се вадят чийзкейкчетата от нея.
Продуктите са за 8 сърчица:
1 п. чаени бисквити
1 малко пакетче краве масло
250 гр. маскарпоне
200гр заквасена сметана
1 ванилия
1малка чашка кафена пудра захар
1 черен шоколад
70 гр течна сладкарска сметана

Първо в кухненски робот смилате бисквитите, докато се натрошат. После прибавяте маслото и отново пускате робота, изкарвате, омесвате си "тестото" и разпределяте тази смес по гнездата сърца. Слагате в хладилника да стегне и през това време приготвяте крема, като разбивате с миксер маскарпонето със заквасената сметана, ванилията и пудрата захар! Този крем разпределяте по формичките и слагате във фризера да се стегнат много добре, за да може да ги изкарате цели после.
От течната сметана и шоколада приготвяте така наречения шоколадов ганаж, като загрявате сметаната без да заври и натрошавате вътре шоколада. Започвате да бъркате докато шоколада се разтопи и получите хубав гъст шоколадов крем, с който заливате извадените от вормата сърчица. Отново слагате в хладилника да стегне и после украсявате с каквито плодове обичате и имате разбира се - ягоди, банани, по желание ...




Няма коментари: