неделя, 5 март 2017 г.

Венец от кайма




Този венец е нещо, като вариация на рулото Стефани! Виждала съм много подобни "каймяни торти" в кексова форма в интернет пространството и реших и аз да пробвам! В случая дори не съм използвала кексова форма, защото не разполагах с такава, но всичко по реда си , първо продуктите.

700гр кайма
3 яйца
3 сварени яйца
5-6 кисели краставички
3-4 с.л. галета
1 гл. лук
5-6 бр. мариновани гъби
200 гр. кашкавал нарязан на малки кубчета
сол
черен пипер
чубрица
настърган кашкавал за поръсване

Омесвате каймата с 3 те яйца, подправките, галетата и ситно нарязания лук. Оставяте в хладилника да постегне и след това към нея добавяте кисели краставички, гъби, сварени яйца и кашкавал - всичко нарязано на дребни кубчета и разбърквате добре. Подготвяте си eдна тортена форма, като я намазнявате добре, а в средата поставяте малко бурканче, опаковано с фолио (може да се използва и кексова форма) , около което ще оформите венеца си, разпределяте равномерно сместа и печете на 200 градуса, докато се запече. Ако във формата ви се отделя течност, може да я изсипвате по време на печенето. Когато се запече, изваждате и обръщате в друга тава, за да се запече и от другата страна, а не да стои, като варено. Когато леко се запече, поръсвате с настъргания кашкавал и оставяте във фурната до златисто.


Може да поднесете с гарнитура от картофена салата или нещо друго по желание.
Моят съвет е да изчакате да се охлади леко, преди да разрежете, защото, ако разрежете горещо може да се разпадне. Получава се много вкусно, нещо малко по-различно и по-интересно! Ястието е подходящо, за да посрещнете своите гости и да ги изненадате приятно!

Няма коментари: