петък, 18 април 2014 г.

Изненада в бутер тесто

Интересна плетеничка от бутер тесто с пълнеж от лук, кайма, боб и яйца! Ако искате да изненадате вашите гости с нещо по различно и в същото време с традиционен вкус, ето едно предложение от мен.
Нужни са ви около
500 гр. кайма
200гр. сварен бял боб
1 глава лук
1 връзка магданоз
3 сварени яйца
1 малък пакет бутер тесто
сол
чубрица
черен и червен пипер
олио
Плънката приготвяте, като нарежете лука на полумесеци, аз лично обичам да се усеща, който не обича може да си го наситни и го запържвате до златисто, след това слагате каймата да се запържи до полу готовност и слагате накрая боба и подправките и те леко да се запържат.
Тази смес оставяте малко да отпочине и да изстине! През това време си постилате една тава с хартия за печене и по дължина слагате едно парче от бутер тестото, което ще е основата, на която ще лежи плънката. Другата част от бутер тестото нарязвате на лентички, с който ще направите плетеничка отгоре, като за пай! Признавам си това е първото подобно нещо, което правя и плетеничката не ми се получи особено добре, но пък на вкус беше много добро.
И така с лъжица разпределяте половината от сместа върху правоъгълника от бутер тесто, поръсвате с нарязани на дребно сварени яйца и магданоз и отгоре слагате останалата смес. Леко завивате отстрани краищата и към така получените стенички прикрепяте лентичките.
Пече се на незагрята фурна до готовност на тестото! Плънката е полуготова, така, че става сравнително бързо!
А резултата, една много вкусна вечеря поднесена с гриловани зеленчуци


Рецепта за зеленчуците тук:
Гриловани зеленчуци

Няма коментари: