неделя, 19 януари 2014 г.

Фалшива лазаня








Идеята за тази "Фалшива лазаня " идея видях в интернет, в една кулинарна група. Рецептата беше публикувала Яница, дано не ме лъже паметта, но аз си я направих, както си правя Болонезе и Бешамел за лазанята.
http://didistylee.blogspot.com/2013/11/blog-post_3020.html



1 пакет макарони тръбички

Болонезе:
500гр. кайма
2/3 буркан белени домати на кубчета
1 глава лук
риган
сол
черен пипер

Бешамел:
40 гр. масло
2 с.л. брашно с връх
800 гр. прясно мляко
малко сол

Първо трябва да сварите макароните, до полу готовност, за да можете после да ги наредите в тавата, изправени, както на снимките.
За болонезето задушавате малко лука, после прибавяте каймата и оставяте докато остане без вода. После прибавяте доматите и варите на слаб огън докато соса се сгъсти. Накрая слагате подпраките.
За бешамела разтопявате си маслото, към него прибавяте брашното и бъркате да стане гладка кашичка, добавяте млякото на струйка при непрекъснато бъркане, докато соса се сгъсти.


С така приготвения сос Болонезе започвате да заливате подредените макарони в тавата, като се стараете плънката да влиза вътре в тръбичките. Когато приключите с тази пипкава задача, заливате със сос Бешамел.


Пече се на 200 градуса, докато се запече и съдържанието на тавата спре да мърда.


 По желание се поръсва с настърган кашкавал. И се оставя на изключена фурна, да се разтопи кашкавала.

Моят съвет, ако искате да изкарате хубави парчета, на които макароните да стоят прави, а не да се разкашкат, оставете да изстине, не режете горещо.





За любителите на  паста и италианска кухня, едно страхотно предложение. Много вкусна и много интересна вечеря.


Няма коментари: