четвъртък, 7 ноември 2013 г.

Ананасово тирамису

1 ананас
 бишкоти
кафе еспресо
2 яйца
200 гр. заквасена сметана
1/2 ч.ч. пудра захар
1 с.л. коняк
какао за поръсване

Отрязвате върха на ананаса, който после може да използвате за украса. А самият ананас разрязвате надлъжно на 2 половини, които се издълбават и ще се ползват за лодки, в които ще редим нашето тирамису. Плода, който ви остава, част от него може да си хапнете, а част от него оставете, защото ще включим в тирамисуто. Разбивате жълтъците със захарта, добавяте и сметана и продължавате да биете. В друга купа си разбивате белтъците на сняг и после с шпатула смесвате към желтъците до получаване на хубав пухкав крем. Това не е оригинална рецепта за тирамису, но вкуса много наподобява в крайният си резултат :)
В еспресото изсипвате коняка и в тази течност си топите бишкотите, нареждате 1 ред в лодките от ананас, после заливате с крема, а после слагате ситно нарязани ананасчета и така докато запълните и 2те половини.
Ако ви остане крем, може да си го сложите в подходящи чашкис по 1-2 бишкоти и парченца ананас за украса :)
Готовите ананасови тирамису поръсвате с какао и така може да сюрпризирате вашите гости с един оригинален и много вкусен десерт.

Няма коментари: